Šokantni snimak iz Srbije
0

Učenici nastavnika gađali stolicama

Sarajevo-x.com
Umjesto da budu odgojne i obrazovne institucije škole postaju mjesta na kojima učenici ispoljavaju svoje frustracije, bijes i agresiju. Tome svjedoči i snimak iz jedne škole kod Tutina, u Sandžaku u Srbiji, koji je postavljen 27. marta na YouTubeu. Biti nastavnik nekada je bilo divno i plemenito, danas je opasno. Nastavnika iz Tutina njegovi učenici gađali su stolicama.

Uopće nije pedagoški naguravati se s učenikom, boriti i vući za kragne, ali zar je došlo vrijeme da učenici stolicama gađaju nastavnike?

Iz snimka koji je objavljen na YouTubeu ne može se zaključiti da li je nastavnik nasrnuo na učenika ili učenik na nastavnika, ali svakako prizor svjedoči tome da se nasilje u školama sve više širi.

Na snimku se jasno vidi naguravnje između nastavnika i učenika koji hvata za kragnu svog odgojitelja dok ga on pokušava smiriti i vratiti na mjesto. No, samo što se odmakao učenik stolicom počinje gađati nastavnika. Na snimku se vidi kako stolice "lete" prema nastavniku, koji je na kraju primoran da izađe iz učionice.

Nije poznato kako je ovaj incident završen, niti da li je neko od nadležnih reagovao i kakve su posljedice snosili akteri, prenose srbijanski mediji.