Niš
0

Ubio majku zbog video-igrica, leš krio 8 dana

Sarajevo-x.com
Srbijanska policija uhapsila je 19-godišnjaka iz Niša osumnjičenog ga je ubio svoju majku jer mu je branila da se igra na kompjuteru. Sin monstrum leš majke držao je osam dana u sobi dok je pravio zabave u stanu.

List Press u svom online izdanju piše da je Igor Stanković osam dana krio tijelo majke Dragane (50) koju je upucao iz pištolja u glavu. Poslije zločina zabavljao se s prijateljima u stanu dok mu je mrtva majka ležala u jednoj od soba.

Prema informacijama koje ima policija, zločin se dogodio 15. decembra u stanu u Nišu. Ubijena žena bila je ugledna profesorica Medicinskog fakulteta, a osumnjičeni student prve godine Ekonomskog fakulteta.

Mladić je, saznaje Press, iste večeri kad je upucao majku, pozvao svoju djevojku da dođe kod njega. Slagao je da mu je majka otputovala u Njemačku, a vrata sobe u kojoj se njeno tijelo nalazilo zabarikadirao je krevetom.

Nakon prigovora prijatelja da nešto užasno smrdi u stanu i policija se počela raspitivati o Dragani. Tada je Igor odlučio ukloniti leš te ga zapakovao u kese, umotao u ceradu i zalijepio trakom. Tijelo je odnio na tavan porodične vikendice u selu Oblačina kod Niša te uklonio tragove ubistva.

Press dalje piše da je uhapšen i Igorov prijatelj I. M. (19) koji mu je pomogao da prikrije ubistvo.