Blic
0

Ubijeni Cvetko Simić bio kum šefa srpskog podzemlja?

SRNA
Foto: Cropix
Foto: Cropix
Cvetko Simić (44) iz Beograda, čije je tijelo pronađeno raskomadano u zagrebačkom jezeru Jarun, nestao je prije mjesec dana, a pretpostavlja se da je stradao u obračunu zbog droge, piše "Blic".

Nestanak Simića, koji je kum Luke Bojovića, jednog od šefova u srpskom podzemlju, prijavila je prije mjesec dana njegova supruga, a u blizini Jaruna 18. februara pronađen je njegov zapaljeni "Mercedes".

Hrvatska policija tada se obratila kolegama u Srbiji, a iz srbijanskog MUP-a proslijeđena im je informacija da se vozilo vodi na Simića, od ranije poznatog srpskoj policiji.

Predstavnici hrvatske policije posjetiće danas kolege u Srbiji radi dobijanja novih informacija, posebno o Simićevim poslovnim vezama.

Prema saznanjima "Blica", Simić je rodom iz BiH, dosta je boravio u inostranstvu, a posljednjih godina živio je u prestonici Srbije. Ranije je hapšen zbog krađe vozila, a posljednjih godina njegovo ime povezivalo se sa švercom droge i vjeruje se da je u regionu imao dobre veze. 

"Operativna saznanja ukazuju na to da je poslednjih godina visokopozicioniran i u švercu droge. Takođe, dovodio se u vezu i sa nekim drugim zločinima, ali nije bilo materijalnih dokaza koji bi potvrdili ta naša saznanja. Bio je izuzetno blizak sa kumom Lukom Bojovićem, kao i sa Goranom Marićem i Ilijom Novovićem, koji su u aprilu prošle godine ubijeni, a zatim su njihova tela spaljena i ostavljena u džipu u Dobanovcima", rekao je sagovornik "Blica" iz MUP-a Srbije. 

"Blic" saznaje da je Simić uhapšen u Hrvatskoj,  dan poslije ubistva vlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića, te da je kod njega tada pronađena droga. 
Unakaženo tijelo Simića, bez glave, šaka i nogu u ponedjeljak, 8. marta, u jezeru Jarun pronašla su trojica kajakaša. Identitet Simića otkriven je DNK analizom.