Regija
14

Ubicu Tijane Jurić je otkrio signal mobitela

Klix.ba
Dragan Đurić
Dragan Đurić
Srbijanska policija je do ubice djevojke Tijane Jurić došla pomoću telefonskog signala, piše portal Blic.rs.

Tijanu je prije 15 dana oteo i ubio mesar iz Surčina, 34-godišnji Dragan Đurić, koji je uhapšen u srijedu. On je popio nekoliko pića, a onda je oteo Tijanu i odvezao je na napuštenu deponiju, gdje ju je ubio i njeno tijelo prekrio zemljom koji je imao u gepeku svog automobila.

Policija je 12 dana pokušavala da nađe motiv, pomoću kojeg bi se riješio slučaj Tijaninog ubistva. Policijski službenici su pokušavali ustanoviti da li postoji lični motiv ili motiv vezan za njeno okruženje. Razmišljalo se i o mogućnosti da je pobjegla od kuće, kao i da je bila u sukobu s prijateljima. U policiji su ispitivali i da li je neko bio ljubomoran na nju. Provjeravane su i lokalne sekte, ali rezultata nije bilo.

S obzirom na blizinu mađarske granice. istraga je vođena i u pravcu razotkrivanja trgovaca ljudima. Kako su za Blic.rs rekli u policiji, sve vrijeme se strahovalo da je silovana i ubijena te da je njeno tijelo negdje sakriveno.

Pripadnici subotičke i somborske policije su uz podršku Uprave kriminalističke policije radili na slučaju nestanka mlade Tijane. Nadali su se da će neko pozvati i tražiti otkup, a lažnu nadu su ulijevale i dezinformacije da je viđena u mađarskom selu.

Policija se potom okrenula tehnici, pa je preko baznih stanica tri mobilne mreže došla do svih brojeva mobilnih telefona, koji su sporne noći bili aktivni u Bajmoku, a radilo se o nekoliko stotina telefona.

Privedeni su svi robijaši iz tog kraja, koji su imali dosje. Saslušani su i testirani na poligrafu, ali rezultata nije bilo. Istovremeno se radilo na eliminaciji telefonskih brojeva, a njihovi vlasnici su saslušavani. Tada je policija došla i do Đurićevog broja.

Policija je 34-godišnjaka pronašla na radnom mjestu, gdje je sjekao meso, kako kažu, bez trunke kajanja. Poslan je na poligrafsko testiranje, gdje je "pao" na svakom postavljenom pitanju, nakon čega je uhapšen. Policiji je sam pokazao mjesto gdje je sakrio tijelo svoje žrtve.

Njemu je sinoć određen pritvor do 30 dana te je prebačen u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Subotici.