Motiv još nepoznat
11

Ubica Meksikanke je Edi Mišić iz Splita, navodno porijeklom iz BiH

Klix.ba
Selena Margarit Graciano Macedo
Selena Margarit Graciano Macedo
Ubica Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo je 28-godišnji Edi Mišić iz Splita, koji je navodno porijeklom iz BiH. Iako je neslužbeno bilo objavljeno da je počinilac beskućnik, hrvatski mediji su izvijestili da je riječ o nezaposlenom građevinskom radniku, a uhapšen je nakon dojave građana.

Na mjestu ubistva Meksikanke pronađen je dres Milana s napisom Reksi, a upravo na osnovu tog dresa otkriven je ubica. Mišića je, kako piše Jutarnji.hr, prijavila susjeda iz zgrade u kojoj živi, a navodno su njegov otac, majka i brat znali da je on počinilac monstruoznog ubistva, ali to nisu željeli otkriti policiji.

Na konferenciji za medije je rečeno kako policija ima DNK počinitelja. Glavni dokaz je navodno otisak sa dresa Milana, koji je pronađen na mjestu ubistva.

Policija je o hapšenju ubice izvijestila i počasnog meksičkog konzula u Splitu Marina Bosotinu.

"Konačno se ostvarilo ono u što sam od početka ove priče vjerovao, da će policija pronaći počinitelja ovog ubistva. S obzirom na vremensku razliku, nisam mogao zvati Seleninu porodicu u Meksiko, ali sam im, čim sam saznao da je ubica pronađen, poslao e-mail. U svoje ime i u ime Vlade Meksika pohvaljujem hrvatsku policiju zbog istrage", rekao je Bosotina za Jutarnji.

Mišić je priveden na ispitivanje u Državno tužilaštvo. Motiv još nije utvrđen, a pretpostavlja se da će se Mišić braniti šutnjom.

Selena Macedo je ubijena dok je šetala Marjanom prije nešto više od mjesec dana. Njen brat Emanuel prijavio je nestanak iste večeri i organizovana je potraga. Tijelo je nađeno nakon skoro dva dana.

Potraga je odmah organizirana, no tijelo je pronađeno tek nakon dan i po u škrapi na južnoj padini Marjana. Ispostavilo se da je Seleni prerezan vrat. Meksikanki je bio prerezan vrat, tijelo prekriveno lišćem, a u blizini je nađen crni ruksak u kojem su pronađeni nož, samoljepljiva traka, četiri sendviča, dva Selenina fotoaparata i Milanov dres natopljen krvlju na osnovu kojeg je ubica i pronađen.