Zakopano pod zemljom
0

U Zemunu pronađen arsenal oružja "zemunskog klana"

SRNA
Na placu u Šilerovoj ulici broj 84 u Zemunu pronađen je arsenal oružja, a sumnja se da arsenal pripada nekadašnjim članovima "zemunskog klana".

Radnici Građevinskog preduzeća "Kuća stil" tokom izvođenja radova otkopali su "kašikare", metke i bombe, pišu današnje "Večernje novosti".

U neposrednoj blizini, navodi izvor blizak istrazi, bila je nekadašnja tvrđava "zemunskog klana" koja je srušena u akciji "Sablja" pa se ispituje da li je riječ o njihovom oružju. 

Kontradiverziona ekipa je iskopala 18 ručnih bombi M75, šest diverzantskih upaljača, tri eksplozivna punjenja, dva sporogoreća štapina, jedan detonirajući štapin, 200 metaka kalibra 7,62 milimetara, tromblonski nastavak za automatsku pušku M70, četiri kompleta za čišćenje puške, kanticu za ulje. 

Izvor blizak istrazi kaže da je primjetno da je na određenim predmetima počeo proces korodiranja, a trenutno se vještačenjem utvrđuje vrijeme kada je arsenal zatrpan. 

Postoji velika mogućnost da je ovo oružje po nalogu nekadašnjih vođa zemunskog klana Dušana Spasojevića, Mileta Lukovića i Milorada Ulemeka zakopano u neposrednoj blizini. 

"Plac se vodi na ime Save Banovića, a u toku je istraga  od kada je on vlasnik tog zemljišta. Interesuju nas i prethodni vlasnici. Ispitali smo radnika `Kuće stila` koji je tokom kopanja mašinom došao do prvih bombi. Srećom da je izbegnuto da neka od njih eksplodira i povredi radnike", kažu u policiji.