Regija
136

U teglama ajvara državljanke BiH pokušale prokrijumčariti nakit

FENA
Carinici na graničnom prijelazu Gradina spriječili su pokušaj krijumčarenja gotovo 1,5 kilograma srebrnog i zlatnog nakita, skrivenog u teglama ajvara i vješalicama za garderobu, saopćila je Uprava carina Srbije.
Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Nakit je otkriven na ulazu u Srbiju, u automobilu Audi A4, bh. registarskih oznaka, a vozilom je upravljao državljanin BiH, u pratnji dvije saputnice, takođe bh. državljanke.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Na pitanje carinika što imaju da prijave, putnici su rekli da osim ličnih stvari imaju i malo poklona i hrane poput slatkiša i ajvara.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Detaljnim pregledom vozila i putnika otkriveno je da obje putnice u svom prtljagu imaju neprijavljeni nakit. Putnice su iskoristile tegle ajvara i šupljine u vješalicama za garderobu kao kamuflažu za krijumčarenje nakita.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Srebrni i zlatni nakit (lančići, narukvice, naušnice, privjesci i prstenje) pažljivo je zapakovan u paketiće oblijepljene selotejp trakom i ubačen u tegle ajvara, dok su manje kesice ugurane u unutarnje šupljine vješalica.

Ukupno je otkriveno 1.382 grama srebrnog i zlatnog nakita, koji je zadržan, dok su putnice predane u daljnju nadležnost policiji, prenosi Tanjug.