Kosovo
0

U sukobu s policijom ubijen Slavomir Sovrlić

FENA
Kosovski Srbin Slavomir Sovrlić (57) iz Zubina Potoka na sjeveru Kosova smrtno je stradao noću s utorka na srijedu u svom domu u sukobu s pripadnicima Kosovske policije koji su intervenirali zbog obiteljskog nasilja, priopćila je u srijedu kosovska policija.

Glasnogovornik Kosovske policije za područje Mitrovice Besim Hoti izjavio je da je policija u kuću stradalog stigla nešto poslije ponoći na prijavu građana zbog uznemiravanja i pokušaja ubojstva. "Građani su osumnjičenika primijetili s pištoljem u šakama, a on je prije toga ispalio nekoliko hitaca. Vjeruje se da je pucao u svoga sina, a onda je i nekoliko metaka ispalio prema policajcima", rekao je glasnogovornik Hoti.

Policija je, po riječima glasnogovornika, uspjela izvući članove Sovrlićeve obitelji, koji su bili zaključani u jednoj od soba u kući, ali nakon pokušaja da se nasilnik uvjeri da spusti oružje i preda se nastala je pucnjava.

"Osumnjičenik je ispalio nekoliko metaka prema policiji, a jedan metak pogodio je u prsa policajca koji je nosio pancirku, pa nije teže ozlijeđen", rekao je Hoti.

Međunarodni javni odvjetnik izviješten je o tom slučaju te je naredio da se tijelo stradalog prenese u Institut sudske medicine u Prištini na obdukciju.

Osim oružja iz kojeg je pucano na policiju pronađeni su i zaplijenjeni snajper i dvije lovačke puške.