Regija
9

U Štokholmu ubijen bivši srbijanski bokser i gangster Mile Marković

SRNA
Mile Marković
Mile Marković
Bivši bokser Mile Marković (49) ubijen je u Štokholmu, javili su švedski mediji.

Policija je Markovića pronašla mrtvog na mjestu vozača u automobilu čiji je motor još radio, a pucano mu je u glavu.

Očevici navode da su sinoć oko 18:15 sati čuli nekoliko hitaca, poslije kojih je ubica pobjegao u bijelom vozilu.

Marković je dospio u žižu interesovanja svjetske javnosti kada je 2011. godine potvrdio da posjeduje kompromitujuće fotografije i snimke švedskog kralja Karla Gustava Šesnaestog na orgijama sa djevojkama u striptiz klubu u Štokholmu, navodi B92.

Švedski list "Expressen" tada je objavio jednu od kompromitujućih fotografija švedskog kralja, koja je bila postavljena na forum hakerske grupe "Retrospektivni kopači interneta".

Njihov član sa nadimkom Stig Britt napisao je ispod fotografije da je siguran da je kraljevo lice isječeno iz jednog televizijskog intervjua iz 1976. godine.

Međutim, Marković je nakon toga za isti list rekao da je riječ o originalnoj fotografiji koju je posjedovao i koja mu je ukradena.

"Koliko sam dokaza do sada dao da posjedujem te fotografije. To su potvrdili mediji, švedska tajna služba, mnogobrojni izdavači. Objavljena fotografija nije procurila u javnost, ona mi je ukradena. Postoji mnogo toga što još nisam rekao i što čuvam za sebe, baš zbog djevojaka sa fotografija, kojima je do sada mnogo puta prijećeno", tvrdio je tada Marković.