Žrtva zaostala u razvoju
0

U Srbiji učenik silovao druga iz školske klupe

Sarajevo-x.com
Mjesto gdje je dječak silovan (Foto: Blic)
Mjesto gdje je dječak silovan (Foto: Blic)
Učenik sedmog razreda u Osnovnoj školi Kralj Aleksandar Prvi u Požarevcu je silovao druga iz razreda, koji je blago zaostao u razvoju, objavio je Blic.

Silovanje se dogodilo 19. januara, a za ovaj nemili događaj se saznalo kada se zlostavljani dječak požalio prijateljima i roditeljima. Prema nezvaničnim informacijama, dječak je silovan tokom velikog odmora u zgradi u koju ga je napasnik pozvao kako bi pušili cigarete. Kada su zajedno ušli u garažu zgrade, napasnik je rekao svojoj žrtvi da skine pantalone kako bi mu pokazao šta je seks, zaostalom dječaku je zaprijetio da će reći njegovoj majci da puši cigarete. Dječak se pokušao oduprijeti, ali ga je napasnik ošamario i silovao. Potom ga je prisilio i na oralni seks, nakon čega su se obojica vratili u školu.

Nakon nekoliko dana je silovani dječak svoje užasno iskustvo ispričao jednom prijatelju koji je cijeli događaj ispričao i ostaloj djeci. Priča je stigla i do direktora škole koji je zajedno s ocem silovanog dječaka cijeli slučaj prijavio policiji.

Policija je potom sa Centrom sa socijalni rad, direktorom, školskim pedagogom i psihologom utvrdila činjenično stanje. Obavljeni su i razgovori sa napasnikom i silovanim dječakom. Detalji istrage nisu objavljeni jer se radi o maloljetnicima, u policiji je rečeno da maloljetnici krivično ne odgovaraju po zakonu i da njihovi roditelji neće odgovarati zbog nebrige o djeci, jer su ih redovno slali u školu.

Silovani dječak je bio u bolnici na pregledu, ali je otpušten kući, jer fizičkih povreda nije bilo.