Regija
2

U Srbiji se otvara regionalni ured FBI-a?

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Direktor Američkog federalnog istražnog biroa (FBI) James Corney i srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarali su u utorak o najvažnijim sigurnosnim pitanjima, uključujući i borbu protiv terorizma i visokotehnološkog kriminala.

Stefanović je nakon sastanka izjavio kako Srbija hoće da pokaže kako je ozbiljan i pouzdan partner u borbi protiv terorizma te da "od prve povijesne posjete direktora FBI Srbiji" očekuje, da će kroz razmjenu iskustava doprijeti uspješnijoj borbi protiv svih vidova kriminala.

Po njegovim riječima, na sastanku se razgovaralo i o dolasku američkih stručnjaka u Srbiju koji bi pomogli u obuci, kao i otvaranju regionalnog ureda FBI-a u Beogradu.

"Zamolio sam direktora FBI-a da razmisli o otvaranju stalnog regionalnog ureda FBI-a u Beogradu...i mislim da će to biti dobar korak u ostvarivanju bolje i konkretnije suradnje između MUP i FBI-a", rekao je Stefanović.

Naglasio je kako bi otvaranje tog ureda doprinijelo još efikasnijoj borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, javlja Tanjug.

Direktor Corney je istaknuo kako FBI-a planira otvoriti stalni ured u Beogradu, naglasivši kako će o tome odluka biti donesena vrlo brzo.