Regija
0

U Srbiji dan žalosti

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U Srbiji je danas dan žalosti zbog saobraćajne nesreće u Egiptu u kojoj je poginluo najamanje osam državana ove zemlje.

Devetoro građana Srbije povrijeđeno je u sudaru koji se dogodio nedaleko od mjesta Safaga, dok su putovali ka gradu Luxor, na jugu Egipta, rekao je ovaj zvaničnik.

Ministarstvo   spoljnih poslova Srbije juče je najpre potvrdilo da je     poginluo 11, pa onda devet državljana ove zemlje. 

Politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borislav Stefanović izjavio je  da je   nesreću izazvao vozač šlepera,  koji  se  sudario sa  autobusom  u kome su bili srpski turisti. 

Ministarstvo spoljnih poslova je preporučilo nacionalnom avioprevoziniku "JAT Airwaysu" da obezbijedi prevoz u Egipat za porodice povrijeđenih i poginulih.  

Nastradali su boravili u Egiptu na godišnjem odmoru, a prema saznanjima ambasade Srbije u Kairu tamo su otputovali u aranžmanu turističke agencije "Perla tours" iz Novog Sada. 

Bezbjednosni i medicinski zvaničnici ranije su izjavili da su u sudaru učestvovali još neki evropski turisti, ali su sve žrtve sada identifikovane kao Srbi.
Egipatski putevi spadaju među najopasnije na svijetu, pošto se saobraćajni propisi slabo poštuju, a kolovozi su u lošem stanju.

U saobraćajnim nesrećama u ovoj zemlji prošle godine je poginulo više od 8.000 ljudi.