Regija
1

U Španiji uhapšena četvorica Srbijanaca

FENA
Luka Bojović
Luka Bojović
Prema do sada razmijenjenim podacima, srbijanska policija pretpostavlja da su španske kolege uhapsile Luku Bojovića, Vladu Milisavljevića, zvanog Vlada budala, Sinišu Petrića zvanog Zenica i Bojovićevog kuma Vladimira Mijanovića, zvanog Zuba, izjavio je danas direktor policije Milorad Veljović.

"U toku dana ćemo razmijeniti otiske papilarnih linija, fotografije i druge potrebne materijale u cilju potvrde identifikacije, da li se radi o ovim osobama", rekao je Veljović Tanjugu.

Nakon sinoćnjih nezvaničnih informacija da je u Španiji uhapšen Luka Bojović, državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen je Tanjugu rekao da će Srbija tražiti njegovo izručenje po hitnom postupku.

Homen je podsjetio da su Srbija i Španija potpisnice Konvencije Vijeća Evrope o ekstradiciji.

Za Lukom Bojovićem je u septembru 2010. godine raspisana potjernica Interpola pošto je u Srbiji optužen za više ubistava i pokušaja ubistava.

Bojoviću se u Specijalnom sudu u Beogradu sudi u odsustvu za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo dva njihova tjelohranitelja.

Bojoviću se trag gubi nakon hapšenja dvojice pripadnika zemunskog klana, Sretka Kalinića i Miloša Simovića, u junu 2010. godine.

Milisavljević važi za jednog od najbližih saradnika ubijenog vođe “zemunskog klana” Dušana Spasojevića Šiptara. Zbog zločina “zemunskog klana” u Srbiji je osuđen u odsustvu na maksimalnih 40 godina zatvora, a zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića na 35 godina zatvora.

Petrić je, prema pisanju beogradskih medija, glavni egzekutor klana Luke Bojovića. On je svojevremeno, kao pripadnik grupe najmonstruoznijeg ubice u Srbiji Marinka Magde bio osuđen na smrtnu kaznu, ali je na čudesan način “oslobođen” iz zatvora.