Regija
30

U Novom Sadu pokopan pilot srbijanskog helikoptera Omer Mehić

FENA
Foto: Blic
Foto: Blic
Pilot Omer Mehić, koji je nastradao prilikom pada helikoptera tokom akcije spašavanja petodnevne bebe, pokopan je danas na Novom groblju u Novom Sadu.

Mehić je sahranjen uz najveće vojne počasti i uz tri plotuna pripadnika Vojske Srbije, javio je Tanjug.

Pokopu je pored rodbine, prisustvovao veliki broj prijatelja, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, državni sekretar u Ministarstvu obrane Zoran Đorđević, komandir 204. Zrakoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić, izaslanik predsjednika Srbije Milorad Simić, časnici i pripadnici novosadskog garnizona, kao i članovi Gradskog vijeća Novog Sada i predstavnici skupštine grada.

Pokopu su prisustvovali i pripadnici juniorske kadetske odbojkaške reprezentacije Srbije, čiji je član stariji sin pokojnog pilota.

Mehić je zajedno s kapetanom Milovanom Đukarićem, zastavnikom Nebojšom Trajićem, mehaničarem i letačem Ivanom Miladinovićem, nastradao u noći između petka i subote prilikom pada vojnog helikoptera u blizini aerodroma u Surčinu.

U helikopteru koji se srušio bili su i liječnik Dževad Ljajić i anestetičar Miroslav Veselinović, koji su bili u pratnji životno ugrožene bebe iz Novog Pazara, koja je trebalo biti primljena u Institut za majku i dijete u Beogradu.