Ivica Dačić potvrdio
0

U Novom Pazaru uhapšeno nekoliko osoba

SRNA
Novi Pazar
Novi Pazar
Ministar policije Srbije Ivica Dačić saopštio je danas da je zbog kršenja javnog reda i mira i napada na policiju u subotnjim neredima u Novom Pazaru uhapšen jedan broj ljudi, ali nije precizirao koliko je uhapšenih.

"Jedan broj ljudi je uhapšen", rekao je Dačić, ne precizirajući koliko njih.

Prema njegovim riječima, tužilaštvo će protiv njih podnijeti prekršajne i krivične prijave - prenose srpski mediji.

Iz Policijske uprave u Novom Pazaru danas nisu mogli da kažu koliko je učesnika  incidenta, između policije i Žandarmerije na jednoj i pristalica glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji na drugoj strani, privedeno i kakve su mjere prema njima preduzete.

Nezvanično se saznaje da je privođeno nekoliko lica i da se radi na identifikaciji još njih.

Srni je u Područnoj policijskoj upravi u Novom Pazaru rečeno da će detaljnije informacije o tome saopštavati ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Na poziv mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kojim rukovodi glavni muftija Muamer Zukorlić, u subotu su u Novom Pazaru organizovani protesti zbog toga što je, kako tvrdi mešihat, Gradska uprava uzurpirala zemljiste koje pripada vakufu  kako bi na njemu gradila obdanište. Tada su povrijeđena četiri policajca.
S druge strane, načelnik Gradske uprave Novog Pazara Sulejman Nicević ranije je rekao da je spornu parcelu opština kupila 1982. godine od Islamske zajednice za tadašnjih 754.510 dinara i ona je od tada u vlasništvu grada po legalnom i zakonitom pravnom procesu.