Regija
12

U Hrvatskoj uhapšeno šest osoba: Drogu nabavljali u BiH i preprodavali u Metkoviću

Anadolija
Nakon dovršetka višemjesečnog kriminalističkog istraživanja pod nazivom "Hrid", policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave (PU) dubrovačko-neretvanske uhapsili su šest muških osoba u dobi od 32 do 51 godine s područja Metkovića zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

"Njih se sumnjiči  da su u vremenu od novembra 2013. do februara 2014.godine u Bosni i Hercegovini nabavljali drogu kokain i marihuanu te je potom preprodavali konzumentima na području Metkovića.

Sumnja se da su u spomenutom razdoblju preprodali najmanje 3,5 kilograma marihuane i kilogram kokaina", navodi se u priopćenju PU dubrovačko – neretvanske.

Pretragom stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni, kako ističi iz PU dubrovačko- neretvanske, pronađene su manje količine marihuane i kokaina, novac, rezani duhan, digitalna vaga, više mobitela i plinski revolver.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja četvorica osumnjičenih su u subotu, 21. juna, dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok je protiv dvojice podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem.