Regija
0

U Hrvatskoj i Crnoj Gori otvoreni aerodromi

FENA
Foto: PA
Foto: PA
U Hrvatskoj su otvoreni svi aerodromi, saopćila je jutros Hrvatska kontrola zračne plovidbe uz napomenu da se stalno prate i obrađuju zrakoplovno meteorološki podaci i donose odgovarajuće odluke. Crnogorska televizija također je objavila da je zračni prostor iznad te zemlje otvoren za saobraćaj.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe je temeljem dobijenih i obrađenih podataka donijela noćas u 23.20 sati odluku o otvaranju cijelog zračnog prostora iznad Republike Hrvatske. Međutim, zbog dinamike promjena najnovijih zrakoplovno meteoroloških podataka, naše obrade i donošenja operativnih odluka, slijede dalja saopćenja, kaže se u obavijesti glasnogovornice HKZP-a d.o.o. Olivere Ilijaš.

Jučer od 15 sati otvoreni su svi aerodromi osim osječkog, a noćas je otvorena i ta u Osijeku. Kako se doznaje sa aerodroma u Osijeku, u njemu nema noćnih letova.

Iz crnogorskog aerodroma saopšteno je da su, za sada, sigurni letovi prema Beogradu, a da će ostali zavisiti od otvorenosti regionalnih i evropskih aerodroma.