Regija
0

U Crnoj Gori uhapšen državljanin BiH koji se sumnjiči za pokušaj ubistva policajca

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Državljanin Bosne i Hercegovine Armin Hanić iz Tuzle uhapšen je zbog sumnje da je pokušao ubiti kotorskog policajca Vasilija Ćalasana u Trstenu, saopštila je petak crnogorska Uprava policije.

Sumnja se, da je 22-godišnji Hanić 6. augusta oko 18.50 sati, u mjestu Trsteno, pokušao da usmrti Ćalasana koji je bio na radnom mjestu.

Osumnjičeni Hanić se vozilom bh. registarskih oznaka kretao lokalnim putem od pravca plaže Ploče u pravcu Jaza, dok su pripadnici kotorske policije, Ćalasan i S.G, u Trstenu kontrolirali sigurnost prometa, precizira policija.

Policajac Ćalasan osumnjičenom je dao jasan znak "Stop" tablicom da zaustavi vozilo na proširenju pored puta, međutim Hanić je naglo povećao brzinu kretanja vozila i nastavio vožnju u pravcu Ćalasana, prenosi portal CDM.

Policajac se u tom trenutku, kako bi izbjegao udarac vozilom, bacio u stranu, u slivnik pored puta, i zadobio lakše povrede, dok se Hanić jureći udaljio u pravcu Jaza.

Nakon toga, pripadnici Odjeljenja sigurnosti Kotor su se, zajedno sa službenicima Centra sigurnosti Budva, dali u potjeru za osumnjičenim koji je ubrzo i uhapšen.

Hanić je priveden, a o događaju je izvješten zamjenik Osnovnog državnog tužitelja u Kotoru, a potom i zamjenik Višeg državnog tužitelja u Podgorici koji je naložio da se državljanin BiH uhapsi i koji je djelo kvalificirao kao ubistvo u pokušaju, javlja Tanjug.

Osumnjičeni je danas, uz kaznenu prijavu, po nalogu tužilaštva priveden zamjeniku višeg državnog tužitelja u Podgorici.