Regija
16

U avionu Montenegro Airlinesa Interpolov bjegunac i krvavi putnik

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na podgoričkom aerodromu uhapšena je osoba sa Interpolove potjernice koja je u Crnu Goru doputovala avionom iz Frankfurta, a ubrzo je među putnicima otkriven i povrijeđeni čovjek.

Incident se dogodio u avionu Montenegro Airlinesa koji je doputovao iz Frankfurta u Podgoricu, a zatim je trebalo da leti prema Beogradu.

Iz policije kažu da je prilikom kontrole putne dokumentacije utvrđeno da je u avionu osoba koju potražuje Interpol. Bjegunac je uhapšen čim je avion sletio u Podgoricu, pišu podgoričke "Vijesti".

Kada je taj isti avion trebalo da poleti iz Podgorice ka Beogradu otkriven je putnik koji je bio u kravavoj odjeći, zbog čega je let kasnio sat vremena.

Policija je utvrdila da je riječ o Beograđaninu M.M. (58), koji je tog dana imao saobraćajnu nezgodu u Podgorici kada je izgubio kontrolu nad automobilom i udario u banderu.

Sa njim je bila i kćerka i na insistiranje osoblja oboje su morali da napuste avion, u kojem je bio i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Iz kompanije Montenegro Airlines navode da ih "veoma čudi i iznenađuje činjenica da je osoba takvog zdravstvenog stanja, nakon svih aerodromskih i policijskih provjera, uspjela da dođe do aviona".

Incident se dogodio u petak, 4. oktobra, oko 18 sati.