Beograd
0

U ambasadi SAD-a pronađeno ugljenisano tijelo

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
U zgradi američke ambasade u četvrtak navečer pronađeno je ugljenisano, zasad neidentificirano tijelo, prenijela je beogradska radio televizija B92.

Neke grupe učesnika protesta "Kosovo je Srbija" u četvrtak su napale ambasade SAD-a, Hrvatske, Belgije, BiH, Kanade, Italije te predstavništva stranih komapnija i banaka.

Primijećeno je da su se neki vatrogasci koji su gasili požar u ambasadi SAD fotografirali s izgrednicima, a čuje se i sve više mišljenja promatrača da policija nije na napade reagirala pravovremeno te da tokom mitinga nije bilo adekvatnog osiguranja ambasada.

U centru Beograda opljačkan je i priličan broj prodavnica, a ispada je bilo i u Novom Beogradu ispred zgrade televizije B 92. Napadnuto je i nekoliko novinara, među kojima i nekoliko stranih.

B92 objavljuje i da se u četvrtak navečer prolaznicima dijelio nepotpisan letak kojim se poziva na bojkot robe te banaka iz zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova.

Sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić napao je medije da će glavna tema biti nemiri u Beogradu, a ne veliki protesti.

Na beogradskim ulicama još ima sporadičnih nemira.

Beogradska služba hitne pomoći u četvrtak navečer je do 21.15 sati primila ukupno 88 ozlijeđenih osoba, među kojima i 21 policajca, rekao je zamjenik direktora te ustanove Dušan Jovanović dodajući da je riječ uglavnom o lakšim ozljedama te da je samo troje primljenih zadržano na liječenju.