Regija
0

U akciji "Morava" uhapšeni veliki broj dilera iz Crne Gore

SRNA
U akciji "Morava" uhapšeni su i dileri iz Crne Gore, Vojvodine i Sandžaka, rekao je direktor srpske policije Milorad Veljović.

"U Novom Sadu smo uhapsili jedan izuzetno jak ogranak crnogorske dilerske mafije", rekao je Veljović navodeći da je riječ o Radoslavu Cvijoviću, zvanom Cviko, jednom od jačih dilera na području Novog Sada, zatim, Predragu Opačiću, bratu Nenada Opačića, optuženog člana zemunskog klana.

Veljović je poručio da će policija nastaviti sa ovom akcijom.

U akciji "Morava", koja je provedena u svim policijskim upravama u Srbiji, pretreseno je više od 600 objekata, uhapšeno 500 lica, a za oko 100 je određena mjera policijskog zadržavanja.

Policija je zaplijenila nekoliko desetina kilograma narkotika, 57 različitih vrsta pušaka i pištolja, novac, falsifikovani novac i veliki broj ukradenih automobila.

Kod jedne osobe u Beogradu pronađeno je i zaplijenjeno više od milion falsifikovanih američkih dolara, a osim toga zaplijenjeno je i 120.000 evra, 200.000 dinara, četiri ukradena automobila i 20 automobila visoke klase u vlasništvu dilera droge.