Srbija
0

U akciji "Morava" uhapšen Dževad Alibašić

SRNA
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je u akciji presjecanja mreže narko dilera "Morava" uhapšen 40-godišnjeg Dževada Alibašića iz Tutina pod sumnjom da je povezan sa međunarodnom mrežom narko dilera.

Dačić je rekao da se Alibašić, koga je uhapsila novopazarska policija, dovodi u vezu sa mrežom dilera koja iz Srbije, preko BiH vodi do Holandije, te da je on u vrhu jednog od međunarodnih lanaca krijumčara heroina.

On je ocijenio da akcija "Morava" predstavlja "preventivnu paralizu" mreže narkodilera. 

"Cilj akcije nije bila velika zaplena, već paralisanje linija narkotika koji vode do naše dece, do osnovnih i srednjih škola, diskoteka", rekao je Dačić za RTS.

On je naveo da je akcija "Morava", koja je dogovorena prije nekoliko nedjelja, sprovedena u koordinaciji sa pravosuđem i Tužilaštvom, i da tokom nje nije procurela nijedna informacija i da nijedan osumnjičeni nije uspio da izmakne policijskoj akciji.

Kada je riječ o posljedicama akcije "Morava", Dačić je rekao da je evidentan "šok" na sve one koji se bave trgovinom narkoticima. 

Imajući u vidu zaplijenu u akciji, kao što su luksuzni automobili, Dačić je naveo da će sva imovina stečena prodajom narkotika biti oduzeta.
U akciji, koja je sprovedena u svim policijskim upravama u Srbiji, pretreseno je više od 600 objekata, uhapšeno 500 lica, a za oko 100 je određena mjera policijskog zadržavanja.

Policija je zaplijenila nekoliko desetina kilograma narkotika, 57 različitih vrsta pušaka i pištolja, novac, falsifikovani novac i veliki broj ukradenih automobila.

Kod jedne osobe u Beogradu pronađeno je i zaplijenjeno više od milion falsifikovanih američkih dolara, a osim toga zaplijenjeno je i 120.000 eura, 200.000 dinara, četiri ukradena automobila i 20 automobila visoke klase u vlasništvu dilera droge.