Nastavak istrage
0

Tužilaštvo naredilo popis imovine Svetlane Ražnatović

SRNA
Folk pjevačica pod lupom istražnih organa
Folk pjevačica pod lupom istražnih organa
Više tužilaštvo u Beogradu podnijelo je zahtjev policiji da pokrene finansijsku istragu protiv folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović, nakon podizanja optužnice za nezakonitu prodaju fudbalera FK "Obilić", piše beogradski dnevnik "Danas".

List navodi da će prvi korak biti popisivanje njene imovine, te da je za sada poznato da posjeduje vilu pored stadiona "Crvene zvezde", dok je nejasno u kojem obliku Ražnatovićeva ima vlasništvo nad FK "Obilić".

U septembru prošle godine, Ražnatovićeva je klubu "Crvena zvezda" ustupila stadion "Obilić" na pet godina. Ukoliko se utvrdi da za neke nekretnine nema pokrića u zakonskoj zaradi, ona će biti oduzeta, piše list. 

"Podizanje optužnice protiv Svetlane Ražnatović predstavlja još jedan dokaz da nema zaštićenih i da tužilaštvo radi samostalno, da ne podleže nikakvom pritisku, pa ni političkom", navela je ministarka pravde Srbije Snežana Malović. 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije odbacio je kao netačne spekulacije da je on odugovlačio proces podizanja optužnice protiv Cece. Dačić je novinarima u Beogradu rekao da nije informisan o navodima optužnice koja je juče podignuta i da je to "stvar kojom će se baviti sudovi".
	
Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Ražnatovićeve zbog sumnje da je sa saradnicima protivpravno prisvojila oko četiri miliona nekadašnjih njemačkih maraka i više od tri miliona dolara od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove.