Crna Gora
0

Tužba protiv gradonačelnika Podgorice

FENA
Protiv gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše bit će podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je fizički napao zamjenika urednika i fotoreportera lista “Vijesti”.

Mugoša je na saslušanju negirao da je srijedu navečer, zajedno sa sinom i vozačem, napao novinara i fotoreportera "Vijesti", Mihaila Jovovića i Borisa Pejovića. Gradonačelnikov sin Miljan Mugoša, inače zaposlen u diplomatskoj službi Crne Gore, pozvan je na hitne konsultacije u crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova, prenose u petak beogradski mediji.

Osnovno državno tužilaštvo Crne Gore podnijelo je istražnom sudiji Osnovnog suda zahtjev za provođenje istrage protiv Miljana Mugoše, kao i protiv novinara podgoričkog dnevnika "Vijesti" Mihaila Jovovića.

Jovović se sumnjiči da je nanio tešku povredu gradonačelnikovom vozaču Draganu Radonjiću, dok je Miljan Mugoša osumnjičen da je teško povrijedio Jovovića, saopćilo je tužilaštvo.

Podgoričke "Vijesti" objavile su da su gradonačelnik Miomir Mugoša, njegov sin Miljan i vozač Radonjić istukli novinara Jovovića i fotoreportera Borisa Pejovića.

Do njihovog fizičkog obračuna je došlo u noći s srijede na četvrtka nedaleko od kafea "Art" za koji se spekuliše da je u vlasništvu gradonačelnikovog sina.

Mugoša stariji saopštio je da je on bio napadnut od njemu nepoznatih lica, kao i da su ga u prethodnom periodu često pratile osobe koje su skrivale po raznim žbunjevima ili ulazima podgoričkih zgrada. On je rekao da tokom napada nije mogao znati, ni on, ni njegovo okruženje, o kojim osobama se radi.

Miomir Mugoša je istovremeno izrazio žaljenje zbog povreda koje je zadobio novinar Jovović ponudivši mu pomoć.

Glavni i odgovorni urednik lista "Vijesti" Ljubiša Mitrović izjavio je da će taj dnevnik podnijeti krivičnu prijavu protiv gradonačelnika, njegovog sina i vozača Radonjića za nanošenje teških povreda i prijetnju oružjem.

"Vijesti" su objavile Jovovićevu izjavu prema kojoj mu je tokom fizičkog obračuna u jednom trenutku neko bio prislonio pištolj u grudi, ali je, kako je rekao, oružje brzo i sklonjeno po nalogu gradonačelnika Mugoše.

Njegov kolega Pejović je ispričao da je revolver video u rukama Mugošinog sina Miljana.