Švicarska
0

Trojica Makedonaca ukrala sef iz kancelarije SZO

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Švajcarska pogranična policija uhapsila je trojicu makedonskih državljana koji su pokušali da pobjegnu u Francusku nakon krađe sefa i šest računara iz kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Ženevi, javljaju mediji u Makedoniji.

U ukradenom sefu najvjerovatnije nije bilo novca, već samo dokumentacija, pa je nepoznato šta su kriminalci tačno tražili. Identitet makedonskih državlja nije objelodanjen, ali je poznato da su oni starosne dobi od 34, 32 i 25 godina i da su uhapšeni u vozilu marke Fiat, čija je krađa prijavljena prije godinu dana.

Sef još nije otvoren, ali policija sa sigurnošću zna da unutra nije bilo novca, već samo dokumenta. 

Krađa se dogodila samo nekoliko časova prije njihovog hapšenja. U kancelariju SZO ušli su, najvjerovatnije, nakon što su polomili jedan od prozor. Dvojica lopova isjekli su ruke od polomljenog stakla, što je primijetila policija nakon privođenja, jer su na rukama vozača i suvozača zabilježeni tragovi krvi.

Istragom je utvrđeno da su ukradeni kompjuteri pripadali članovima delegacije iz Litvanije, koja je tog dana bila na konferenciji o SIDI u UN. 

Makedonski državljani uhapšeni su prekjuče i nalaze se u policijskoj stanici. Portparol policije  izjavio je da su sva trojica profesionalni lopovi.