Regija
0

Trodnevna žalost u Novom Sadu zbog tragedije u "Kontrastu"

SRNA
Gradsko vijeće Novog Sada proglasilo je trodnevnu žalost zbog pogibije šestoro mladih ljudi u novosadskoj diskoteci "Kontrast".

Za dane žalosti proglašeni su ponedjeljak, utorak i srijeda, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.

U tim danima podrazumijeva se prilagođavanje programa medija, kulturnih ustanova i sportskih manifestacija, a zabranjeno je održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mjestima.

U požaru u noći između subote i nedjelje stradali su Marko Pavlović (29) iz Kragujevca, Milena Dalmacija (28) iz Futoga, Renato Vuković (21) iz Kikinde, Marina Aničić (25) iz Čuruga, Zoran Ignjatović (28) i Tamara Miladinović (25), oboje iz Novog Sada, dok su četiri osobe lakše povrijeđene. 

Policija je uhapsila vlasnika i zakupce diskoteke "Kontrast". Vlasnik diskoteke Alojz G. (68) i zakupci Slaviša S. (46) i Dejan R. (36) sumnjiče se teško djelo protiv opšte sigurnosti, jer nisu sproveli zakonske mjere zaštite od požara.

Do požara u diskoteci "Kontrast" došlo je oko 2.00 sata, a uzrok su najvjerovatnije neispravne električne instalacije ispod bine.

U trenutku izbijanja požara u diskoteci "Kontrast" bilo je oko 350 osoba.