Regija
62

Tragedija u Srbiji: Ljubomorni suprug pucao po ljudima u kafiću, pet osoba ubijeno, 20 ranjeno

Klix.ba
Pet osoba je ubijeno, a 20 je ranjeno noćas u Žitištu kod Zrenjanina kada je muškarac Z.S. (38) ušao u kafić Makijato i pucao na goste iz automatskog oružja.

Kako javlja srbijanski Blic, teško ubistvo dogodilo se oko 01:40 sati kada je Z.S. ušao u kafić i ispalio više hitaca iz automatskog oružja. Ubio je svoju suprugu i još jednu žensku osobu, nakon čega je nastavio pucati po građanima koji su se u tom trenutku nalazili u kafiću, navodi MUP Republike Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Z.S, a uviđaj je u toku, navodi se u saopćenju.

Četiri osobe su zadobile teške povrede, a među ranjenima najmanje je troje maloljetnika.

Od pet žrtava dvije su preminule na mjestu nesreće, a tri su podlegle povredama u zrenjaninskoj bolnici. Povrijeđeni su zbrinuti u zrenjaninskoj bolnici, dok su tri osobe prebačene u KCS Vojvodine, a jedna u Kamenicu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je jutros da je osumnjičeni za petostruko ubistvo u Žitištu Z.S. pucao iz automatskog oružja koje je ilegalno posjedovao, ali da je situacija bila potpuno neočekivana i da nije bilo nikakvih naznaka koje bi ukazivale na tragediju.

"Sumnja se da se radi o ljubomori, jer je prva stradala njegova bivša supruga, dok je veliki broj ljudi povrijeđen i tragično stradao", rekao je ministar.

Do ubistva je došlo tokom tradicionalne manifestacije "Pile fest".