Beograd
0

Tomislav Nikolić u nedjelju napušta bolnicu

SRNA
Tomislav Nikolić (Foto: AP)
Tomislav Nikolić (Foto: AP)
Lider opozicione Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić namjerava da u nedjelju napusti bolnicu ukoliko preko noći ne bude zdravstvenih komplikacija, rekao je član ljekarskog konzilijuma koji brine o njegovom zdravstvenom stanju Ljubomir Ilić.

"Nikolić će po svojoj želji, zbog iznurenosti i malaksalosti, ostati u bolnici do sutra ujutro, kada misli da napusti Kliničko-bolnički centar, ukoliko ne bude komplikacija i provede najveći naš praznik sa svojom familijom", rekao je Ilić novinarima.

On je dodao da je Nikolićevo zdravstveno stanje dobro, da je štrajk žeđu potpuno saniran i da unosi dovoljno tečnosti, tako da nema daljih indikacija za hospitalizacijom.

Ilić je rekao da Nikolić nastavlja štrajk glađu, koji ga za sada životno ne ugrožava, ali da bi prve posljedice mogle da se manifestuju za nedjelju dana, napominjući da bi za mjesec dana, ukoliko nastavi štrajk glađu, lider SNS-a mogao biti i životno ugrožen.

"Priželjkujemo da Nikolić prekine štrajk glađu, ali što se toga tiče, mi nemamo više medicinskog posla", rekao je Ilić i dodao da nema potrebe za daljom intravenoznom potporom i da Nikolić može da ide kući i da nastavi sa štrajkom glađu, ili da ga prekine po svojoj želji.

On je dodao da se konzilijum više neće oglašavati po pitanju zdravstvenog stanja lidera naprednjaka, ukoliko ne bude izričitih zahtjeva medija.

Sa skupa kod privatne bolnice u Novom Beogradu, u kojoj leži lider Srpske napredne stranke, sinoć je oko dvije hiljade pristalica naprednjaka pozvalo Tomislava Nikolića da prekine štrajk glađu.
Zamjenik predsjednika SNS-a Aleksandar Vučić poručio je na skupu da će šef stranke Tomislav Nikolić uskoro "stati na čelo kolone onih koji žele promjene u Srbiji".

Lider SNS-a Tomislav Nikolić smješten je u privatnu bolnicu na Novom Beogradu nakon što mu se stanje pogoršalo usljed štrajka glađu i žeđu, koji je počeo u subotu, 16. aprila, tražeći raspisivanje prijevremenih izbora.