Zbog pisanja o diplomi
0

Tomislav Nikolić traži odštetu od lista Kurir od 1,78 miliona eura

SRNA
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić tužio je dnevni list "Kurir" i tražio odštetu od oko 1,78 miliona eura zbog teksta o njegovoj fakultetskoj diplomi, saopštila je danas redakcija ovog lista.

"Nikolić je napao 'Kurir' samo zato što je list prenio izjavu Aleksandre Jerkov sa konferencije za novinare, iako je tekst napisan u skladu sa svim novinarskim kodeksima i po Zakonu o informisanju", ukazuje se u saopštenju.

Redakcija "Kurira" ocijenila je da Nikolić pokušava da ih zaplaši i da utiče na uređivačku politiku, kao i da želi da ugasi ovaj list. 

"Kurir" navodi da Nikolić traži odštetu od 200 miliona dinara (1,78 miliona eura), a u SNS-u tvrde da odštetni zahtjev iznosi dva miliona dinara. 

SNS je saopštio da su advokati Zoran Jakovljević i Milan Zelen napravili omašku pri pisanju tužbe protiv dnevnog lista "Kurir" i da su umjesto tražene sume od dva miliona dinara (17.800 eura) naveli sumu od 200 miliona dinara. 

U ovoj stranci navode da će ispravka tužbe biti podnesena u ranim u ranim jutarnjim časovima, a da će advokatima koji su podnijeli tužbu biti oduzeto punomoćje.

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je krajem aprila da je od privatnog novosadskog Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment dobila odgovor da Nikolić nije kod njih stekao diplomu, iako je takav podatak naveden u njegovoj zvaničnoj biografiji objavljenoj na sajtu SNS-a.