Srbija
0

Tomislav Nikolić stupio u štrajk glađu i žeđu

SRNA
Tomislav Nikolić
Tomislav Nikolić
Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić saopštio je na protestnom mitingu dijela opozicije ispred Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu da je jutros stupio u štrajk glađu i žeđu, koji neće prekinuti do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

"Mi smo uradili sve što jedna normalna i demokratska stranka može da uradi da bi se raspisali izbori. Nismo nudili rušenje izloga, institucija, Beograda, a sad nudimo svoju žrtvu", rekao je Nikolić.

On je poručio predsjedniku Srbije Borisu Tadiću da raspiše izbore, ukoliko se njemu, Nikoliću, "nešto loše desi".

Nikolić je rekao da je SNS, iako mnogo jača stranka od Demokratske stranke, ponudila sve moguće ustupke vlastima za raspisivanje vanrednih izbora poslije dobijanja statusa kandidata Srbije za članstvo u Evropskoj uniji, ali da je od Tadića doživio samo napade i najteže optužbe da ugrožava pravni poredak zemlje.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić pozvao je vlast da raspišu vanredne parlamentarne izbore. "Nećemo da rušimo Beograd, nećemo da rušimo Srbiju, jer posle moramo da je gradimo. Hoćemo na izborima da srušimo vlast", naveo je Ilić.

Okupljenima ispred Doma Narodne skupštine se obratila i članica Glavnog odbora "Pokreta snaga Srbije" Milanka Karić, koja je rekla da je Srbija bez domaćina, da njom vladaju takozvani eksperti ogrezli u vlasti i pohlepi.

"Na vlast treba da dođu pošteni i odgovorni ljudi", rekla je Karićeva i najavila je da će njihovim dolaskom na vlast "doći do hitnog oporavka srpske ekonomije, jer imaju konkretne projekte iz mnogih oblasti".
Predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ocijenio je da je Srbija umorna od "kradljivih i prebogatih" ministara, "lažljivih" političara i predsjednika, za kojeg smatra da je predsjednik samo svoje stranke, a nikad cijele Srbije.