"Ugledno" okruženje
8

Tomislav Nikolić slavio pobjedu s "doktorom smrti"

Klix.ba
Nikolić i Lončar (Foto: Blic.rs)
Nikolić i Lončar (Foto: Blic.rs)
Novi predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je izbornu pobjedu proslavio sa doktorom Zlatiborom Lončarom, koji je tokom suđenja za ubistvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića opisan kao "doktor smrti", piše Blic.

Lončar je označen kao saradnik vođa 'Zemunaca', Dušana Spasojevića i Milorada Ulemeka Legije. Kako piše Blic, "doktor smrti" je bio uhapšen, ali optužbe nisu mogle biti dokazane, jer nije bilo moguće izvršiti toksikološku analizu ubijenog.

Lončar se za govornicom, uz Nikolića, pojavio zajedno sa još oko desetak prijatelja i funkcionera SNS-a, čije su biografije pune spornih stavki. O doktoru Lončaru je, na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića, govorio zaštićeni svjedok Dejan Milenković Bagzi i iscrpno objasnio njegov angažman za Zemunski klan.

Svjedok Milenković je za Lončara tvrdio da je ubrizgavanjem injekcije ubio Veska Božovića, koji je bio na liječenju u Urgentnom centru 2002. godine, a koji potom tamo i umire. Osim Lončara, kao Legijin doktor navodi se i Miroslav Risović, kome se od 2003. gubi svaki trag, dok Lončar i dalje radi u Urgentnom centru.

"Oni su doktori smrti koji su zbrinjavali prijatelje 'Zemunaca', ali i pomagali da protivnici odu na drugi svijet", naveo je svjedok.