Regija
4

Tihomir Orešković: Tužan sam jer smatram da je ova vlada mogla mnogo više napraviti

Piše: M. N.
Foto: EPA
Foto: EPA
Sa 125 glasova za, dvoje suzdržanih i 15 protiv Hrvatski Sabor je danas izglasao nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću. U obraćanju medijima sada već bivši premijer kazao je kako mu je bila čast obnašati ovu funkciji.

"Poziciju premijera sam preuzeo s ciljem da pomognem svojoj zemlji, ali nisam očekivao ovakav rasplet događaja. Nadao sam se podršci Tomislava Karamarka. Čast mi je bila što sam bio premijer. Vjerujem u ovu zemlju, ima ogromni potencijal i nadam se ća taj potencijal biti pokrenut", rekao je Orešković.

Istakao je kako je tužan jer smatra da je ova vlada mogla mnogo više napraviti. Istakao je kako se nije došao baviti politikom već da je došao pomoći svojoj zemlji i da će ostati do kraja da ispuni taj cilj.

"Imamo potencijal, ali ja sam čovjek koji je privrednik, a ovo je politika", kazao je kratko.

Također zahvalio se svim osobama i političarima koji su mu dali podršku, te izrazi mišljenje kako je za Hrvatsku najbolje da raspiše nove izbore.

"Vjerujem da će Hrvatska imati dobru godinu jer se konačno probudio hrvatski duh koji će voditi ovu zemlju naprijed", zaključio je.

Po prvi put u historiji Hrvatske vladajuća većina je, nakon samo 146 dana, srušila premijera kojeg je sama postavila. Tihomir Orešković još neće napustiti Banske dvore već će ostati tehnički premijer dok se ne sastavi nova Vlada.