Pula
0

Thompsonu zabranjen koncert u pulskoj areni

FENA
Pulsko Gradsko poglavarstvo odbilo je dati suglasnost za koncert Marka Perkovića Thompsona u Areni, uz obrazloženje da je zakasnio sa zahtjevom za nastupom, priopćeno je danas iz ureda pulskog gradonačelnika.

Poglavarstvo je odluku donijelo pozivajući se na "Pravilnik o načinu korištenja Amfiteatra i Malog rimskog kazališta za održavanje ljetnih kulturnih manifestacija" prema kojemu se raspisuje javni poziv za sve zainteresirane koji žele organizirati manifestacije u Areni. Za ovogodišnju sezonu poziv je istekao 28. februara, a zahtjev za izdavanjem izvanredne suglasnosti za Thompsonov nastup zagrebačke agencije "MP-TON d.o.o" primljen je 24. jula u pulskom Upravnom odjelu za kulturu.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić u priopćenju kaže kako apsolutno nema ništa protiv Thompsona i njegovih pjesama, ali kako ne može podržati ustašku ikonografiju koja se pojavljuje na njegovim koncertima, a od koje se, kako je rekao, Thompson nikada nije jasno i nedvosmisleno ogradio.

"Kao gradonačelniku grada Pule, koja je utemeljena na vrijednostima antifašizma i multikulturalnosti koje su sastavni dio našeg identiteta, ne mogu prihvatiti veličanje ustaštva, ksenofobije, nacionalizma i netolerancije prema nacionalnim manjinama", poručio je Miletić, dodavši kako se svi moraju upitati ima li poklicima "Ubij Srbina" mjesta u demokratskom društvu.

On stoga ovaj izvanredan zahtjev za održavanjem koncerta, koji je pristigao nakon svih rokova, smatra isključivo političkom provokacijom.

"Termini za održavanje manifestacija u Amfiteatru dodjeljuju se u skladu s Pravilnikom koji je na snazi i mi ga se moramo pridržavati. Vjerujem da je i podnositelj ovog izvanrednog zahtjeva s time bio upoznat", kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić na sjednici Gradskog poglavarstva.