Regija
7

Težak lančani sudar u Srbiji, osam osoba povrijeđeno

Klix.ba
Na autoputu Beograd-Skoplje, nedaleko od mjesta Predejane (Srbija), dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo osam vozila, jedan kamion, jedan kombi i šest automobila. Povrijeđeno je osam osoba.

Prema navodima očevidaca, do lančanog sudara došlo je kada je kamion koji je dolazio iz pravca Leskovca skrenuo na suprotnu stanu kolovoza, udario u kombi, zatim u kamion koji je prevozio trupce, odbio se i produžio dalje, piše Blic.

Automobil BMW koji je dolazio iz suprotnog pravca udario je u kamion i odvukao se ispod njega, a na njih je potom naletjelo još jedno vozilo.

"BMW je u potpunosti smrskan", rekao je Beti jedan svjedok nesreće, i dodao da su u njemu bili zarobljeni jedna žena i jedno dijete kojima su u pomoć pritekli vatrogasci i ljekari Hitne pomoći.

"Za sada ne znamo kakve su prirode povrede, jer su pacijenti upućeni na snimanja" rekao je dežurni ljekar u Službi Urgentnog centra Opšte bolnice u Leskovcu Tomislav Grujevski.

Na mjesto nesreće je došlo pet ekipa hitne pomoći i nekoliko vatrogasnih ekipa, koje su i dalje na terenu.

Do sudara je došlo najvjerovatnije zbog magle i slabije vidljivosti na putu, ali i greške vozača koji nisu držali odstojanja između vozila.

Zbog sudara je došlo do prekida saobraćaja za teretna vozila i autobuse, dok se putnička vozila preusmjeravaju na alternativni pravac, stari put Predajane-Vladičin Han.

Mnogi vozači su odlučili da krenu sporednim, zemljanim putem, ali su napravili totalni kolaps. Kako su javili ljudi sa lica mjesta, u koloni se trenutno nalazi 500 automobila.