Srbija
0

Tadićev vozač razbio Mercedes od 620.000 eura

Sarajevo-x.com
Foto: Press
Foto: Press
Novi blindirani Mercedes predsjednika Srbije Borisa Tadića, koji je u aprilu plaćen 620.000 eura, oštećen je prije desetak dana na službenom ulazu u Vojnomedicinsku akademiju (VMA) u Beogradu, otkriva srbijanski "Press".

Navodno, službeni vozač je okrećući Mercedes kod ulaza na VMA udario u stakleni kiosk i srušio čitavu stranu lokala u kojem se prodaju čokolade, cigarete i piće. Staklo kioska oštetilo je predsjednički automobil, a štetu na automobile, koja je procijenjena na 30.000 eura, pokrit će osiguranje. Prema saznanjima "Pressa", predsjednika Tadića je prije desetak dana oko 21.00 sat vozač dovezao do službenog ulaza na VMA.

"Kad je predsjednik ušao u bolnicu, Mercedes se polukružnim okretom pokušao skloni sa prolaza, ali je tom prilikom udario u kiosk i razbio jedan od staklenih zidova. Izlog je odmah poslije toga zamijenjen, a blindirani automobil je morao na servis", kazao je neimenovani sagovornik za "Press". Iz ureda predsjednika Srbije takve navode nisu željeli komentarisati.