Regija
0

Tadić: Srbija se nikada neće odreći Kosova

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsjednik Srbije Boris Tadić posjetio je u četvrtak Srbe koji žive u mješovitom selu Cernici kod Gnjilana, najmanjoj srpskoj enklavi na Kosovu, i poručio im da se Srbija nikada neće odreći "našeg Kosova i naših ljudi".

"Učinit ću sve da mi postojimo ovdje, da Srbija postoji na Kosovu, jer Srbija kroz vas živi na Kosovu", rekao je Tadić zahvalivši Srbima što su ostali živjeti u Cernici.

Povodom najava da će misija EU doći na Kosovo, Tadić, koji se u nedjelju natječe u drugom izbornom krugu s radikalom Tomislavom Nikolićem za dužnost predsjednika Srbije, rekao je mještanima Cernice da je svako dobronamjeran dobrodošao, ali samo uz odluku Vijeća sigurnosti UN-a.

"Nikada neću prihvatiti neovisnost Kosova i neću gurati zemlju u ratove, već ću tragati za mirnim rješenjem kroz pregovore", rekao je Tadić i istaknuo da Srbija uvijek mora brinuti o ljudima i ljudskom životu.

Srbijanski predsjednik posjetio je i školu u Cernici, zahvalivši roditeljima i učiteljima što daju sve od sebe da "naša djeca na Kosovu" odrastaju kao i druga djeca.

Kosovski dnevnici na albanskome u četvrtak su najavili na prvim stranicama Tadićev posjet Kosovu, ističući kako se radi o izbornoj kampanji i kako je riječ o njegovom drugom posjetu na Kosovu.