Regija
0

Tadić:Provjerit ćemo svaki rezultat

SRNA
Boris Tadić
Boris Tadić
Predsjednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić izjavio je danas da niko nema pravo da zbog nezadovoljstva izbornim rezultatom prijeti i kvari sliku Srbije u svijetu, a naprednjacima poručio da se primire, jer će svaki rezultat na izborima biti provjeren.

"Niko nema pravo da zbog nezadovoljstva izbornim rezultatom naružuje sliku Srbije u svijetu. Primirite se, provjerit ćemo svaki rezultat na ovim izborima, jer je to važno za našu zemlju. Idemo dalje kao zemlja, demokratija, građani i različiti narodi ujedinjeni u potrebi za dobrim. Ja od toga neću odustati i zbog toga mi je namera da pobjedim na ovim izborima na fer i demokratski način", poručio je Tadić, lider Demokratske stranke.

Tadić je, obraćajući se građanima u Adi,  poručio da na srpskoj političkoj sceni ima onih koji izbore žele da naruže prijetnjama i ružnim riječima, prenosi   Tanjug.    

"Primirite se i vodite računa da ćete sutra morati da računate na posljedice svojih riječi i onoga što činite",  rekao je Tadić. 

On je istakao da se ne smije dozvoliti da Srbija ponovo pokaže svijetu svoje ružno lice, jer je tokom izbornog procesa posmatraju investitori i državnici, a pažnja svjetske javnosti je usmjerena na Srbiju.

"Ono što danas pokazujemo je jako važno. Pokazujemo naše lice Evropi i svijetu, ali i potencijalnim investitorima koji jedini mogu da otvore nova radna mjesta u onom broju koji nam je potreban",  rekao je Tadić. 

Tadić je pozvao građane da izađu na izbore u što većem broju kako ne bi dozvolili da Srbija svijetu pokaže to ružno lice.
"Srbija je danas činilac stabilnosti i razvoja regiona i zato moramo da pobjedimo 20. maja. To su važni izbori koji svjedoče o stabilnosti našeg puta u budućnosti",   zaključio je Tadić. 

Republička izborna komisija (RIK) odbacila je danas  kao neosnovan prigovor predsjedničkog kandidata Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića,  kojim je tražio poništavanje izbora u Srbiji na svim nivoima. 

Nikolić  je danas rekao da je blizak odluci da uopšte ne učestvuje u drugom krugu predsjedničkih izbora, jer bi time dao legitimitet izbornoj krađi počinjenoj na izborima održanim 6. maja. 

Drugi krug predsjedničkih izbora u Srbiji   bit će održan 20. maja.