Regija
0

Tadić prihvatio Nikolićev poziv za sučeljavanje

FENA
Tadić i Nikolić (Foto: Arhiv/AFP)
Tadić i Nikolić (Foto: Arhiv/AFP)
Kandidat za srbijanskog predsjednika Boris Tadić prihvatio je u utorak poziv svoga protukandidata Tomislava Nikolića na televizijsko sučeljavanje, predloživši da se ono održi već u srijedu.

Nikolić je u utorak pozvao Tadića na televizijsko sučeljavanje, što je Tadić prihvatio, predloživši da se sučeeljavanja održi u srijedu.

Tadić je pritom rekao kako je spreman razgovarati "o svemu i na svakome jeziku na kojemu Nikolić želi razgovarati".

Na temelju prebrojanih gotovo 98 posto glasova birača, srbijansko državno izborno povjerenstvo u ponedjeljak je objavilo da su Nikolić i Tadić osvojili najviše glasova u prvom krugu predsjedničkih izbora održanih u nedjelju, što znači da bi njih dvojica trebali biti suparnici u drugom krugu koji će biti održan 20. svibnja.

Nikolić je, kako prenose beogradski mediji, pozvao Tadića na televizijsko sučeljavanje kako bi s njim razgovarao izravno, a ne, kako je rekao, "putem njegovih (Tadićevih) medija koje (Tadić) zloupotrebljava, nego na državnoj televiziji RTS-u".

"Vidim da bivši predsjednik sumnja u moju čast i poštenje", izjavio je Nikolić, te pozvao Tadića da u televizijskom sučeljavanju "razjasne" tko je što radio i kako je stekao imovinu. Tadić je prihvatio je Nikolićev poziv na sučeljavanje, rekavši kako će to zapravo biti test Nikolićevih političkih namjera.

Tadić je poručio kako nitko nije toliko neodgovoran da dopusti da Srbija uđe u neizvjesnost, te ustvrdio kako "nitko ne zna kako bi izgledala Srbija i kako bi Srbijom upravljao Tomislav Nikolić".

"Spreman sam razgovarati o svemu i na svakom jeziku na kojemu Tomislav Nikolić želi razgovarati", rekao je Tadić koji, po informacijama u njegovoj biografiji objavljenoj na službenom portalu njegove stranke, govori engleski i francuski jezik, dok u biografiji Nikolića,objavljenoj na službenom portalu njegove stranke, nije navedeno govori li koji jezik osim srpskog.

Naobrazba predsjedničkih kandidata postalo je tema u kampanji nakon što je u javnosti postavljeno pitanje regularnosti Nikolićevog visokog obrazovanja stečenog na privatnim fakultetima u Novom Sadu. Njegova je stranka nakon toga u javnosti pokazala njegovu diplomu, stečenu 2006. godine.