Nedolično ponašanje
0

Tadić ide pred sud jer je pio šampanjac na stadionu

FENA
Srbijanski predsjednik Boris Tadić i nekolicina srbijanskih državnih i nogometnih dužnosnika pozvani su da se 1. prosinca jave gradskom sucu za prekršaje jer su prijavljeni da su se nedolično ponašali nakon nedavne utakmice Srbija - Rumunija pijući alkohol na mjestu gdje je to zabranjeno, prenose u utorak beogradski mediji.

Predsjednika Tadića, ministricu omladine i sporta Snežanu Samardžić-Marković, predsjednika srbijanskoga Fudbalskog saveza Tomislava Karadžića, predsjednika beogradske Skupštine Aleksandra Antića i srbijanski Fudbalski savez kao pravnu osobu beogradska je policija prijavila 16. oktobra.

Nakon utakmice Srbija - Rumunija (5:0) 11. oktobra u Beogradu Tadić, Karadžić, Antić i Snežana Samardžić - Marković nazdravili su šampanjcem na stadionu, slaveći odlazaka Srbije na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Beogradski sudija za prekršaje Zoran Pašalić potvrdio je da su oni dobili poziv za 1. decembra, dodavši da je policija podnijela gradskom sucu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nedoličnog ponašanja na sportskoj priredbi.

Ppo odredbama zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, točenje i pijenje alkohola zabranjeni su na stadionima i okolo njih u krugu od jednog kilometra.

Predsjednik Tadić i ministrica Samardžić-Marković već su izjavili da će platiti kaznu ako su prekršili zakon. Tadić je naveo i da je samo nazdravio, no da nije popio piće.