Sobraćajna nesreća u Srbiji
0

Svi putnici autobusa iz Banje Luke van životne opasnosti

SRNA
Svi putnici povrijeđeni u saobraćajnoj nezgodi na Ibarskoj magistrali, u kojoj je učestvovao autobus Autoprevoz“ iz Banje Luke, trenutno su van životne opasnosti i očekuje se da će većina sa lakšim povredama tokom dana napustiti zdravstvene ustanove, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

"Prema podacima Ministarstva zdravlja Srbije, putnici iz Republike Srpske smješteni su u Klinički centar Kragujevac i opšte bolnice Gornji Milanovac i Čačak", navode u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS i dodaju da će i dalje, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Srbije pomno pratiti zdravstveno stanje povrijeđenih i o tome obavještavati javnost u RS-u.

Iz Ministarstva podsjećaju da su nakon saznanja o teškoj saobraćajnoj nezgodi na Ibarskoj magistrali, u kojoj su povrijeđeni putnici iz RS-a, odmah stupili u kontakt sa kolegama iz Ministarstva zdravlja Srbije da bi dobili informacije o zdravstvenom stanju povrijeđenih i da bi ponudili pomoć.

U preduzeću Autoprevoz Banja Luka Srni je rečeno da su i njihove ekipe stigle na lice mjesta, te da su u dogovoru sa drugim prevoznicima za putnike koji nisu povrijeđeni obezbijedili prevoz do željene destinacije.

U ovom preduzeću navode da o samom udesu, za sada, ne mogu dati više informacija nego što je objavio MUP Srbije.

U sudaru autobusa Autoprevoza iz Banje Luke i kamiona sa prikolicom, koji se dogodio noćas u mjestu Brđani, kod Čačka, povrijeđeno je najmanje 28 osoba, od kojih je većina iz RS-a i vozač autobusa Dušan Runjo iz Banje Luke.

Svi povrijeđeni putnici otpušteni su iz bolnice, osim vozača, suvozača i jedne putnice.

Autobus koji je saobraćao na relaciji Niš - Banja Luka kretao se iz pravca Preljine, a kamion iz pravca Gornjeg Milanovca.

Uzrok nesreće još nije poznat.