Nagodila se sa tužilaštvom
0

Svetlana Ražnatović izbjegla zatvor plativši 1,5 miliona eura

SRNA
Ceca Ražnatović
Ceca Ražnatović
Folk pjevačica Svetlana Ražnatović sklopila je sa tužilaštvom sporazum o priznanju krivice u zamjenu za godinu dana zatvora i uplatu milion i po eura.

Prema informacijama lista, Ceca Ražnatović kaznu neće izdržavati u zatvoru, već će njeno kretanje biti praćeno uz pomoć elektronske narukvice, a sporazum je sklopila i njena sestra Lidija Ocokoljić u zamjenu za kaznu od šest mjeseci.

Ražnatovićeva je, prema nezvaničnim informacijama, sa svojim advokatima pregovore sa tužilaštvom započela prije dvije sedmice. Prvobitno su ponudili iznos od dva miliona eura, ali je na kraju postignut dogovor da plati pola miliona manje. 

Sporazum je proslijeđen Višem sudu koji treba da donese konačnu odluku o tome da li će ga prihvatiti, piše list pozivajući se na izvor blizak pravosuđu.

Više tužilaštvo je protiv Ražnatovićeve podiglo optužnicu krajem marta jer je, kako se navodi, kao direktor Fudbalskog kluba Obilić, zloupotrijebila položaj prilikom prodaje desetorice fudbalera ovog kluba.

Paralelno sa podizanjem optužnice, tužilaštvo je zatražilo da se pokrene finansijska istraga kako bi se utvrdilo šta Ražnatovićeva posjeduje. Međutim, ako sporazum bude prihvaćen, neće biti ispitivano porijeklo njene imovine.

Osim toga, tužilaštvo ju je teretilo i za nedozvoljeno posjedovanje oružja - sedam pištolja, tri revolvera i jednog prepravljenog signalnog pištolja koje je pronađeno u njenoj kući u Ulici Ljutice Bogdana.
Prema navodima optužnice, udovica Željka Ražnatovića Arkana je od augusta 2000. do marta 2003. godine od transfera desetorice igrača u inostrane klubove protivpravno prisvojila 4,1 milion maraka i 3,48 miliona dolara. U pitanju je "prodaja" igrača Miroslava Savića, Saše Vicikneza, Zorana Rankovića, Vladice Ćurčića i Seada Salahovića za koje je, kako se tvrdi,  u kešu primila 720.000 maraka i 480.000 dolara.