Regija
0

Suspendirani policajci na Kosovu ipak će i dalje primati plaću

FENA
Ministarstvo unutarnjih poslova Kosova, uz podršku vlade i međunarodnih institucija u Prištini, ipak je odlučilo je da produžiti plaćenu suspenziju Srba – pripadnika Kosovske policijske službe (KPS), objavili su u subotu mediji u Prištini.

U petak su mediji objavili informaciju pozivajući se na glavni stožer Kosovske policijske službe da se ukida plaća za gotovo 300 suspendiranih srpskih policajaca. Oni od 29. februara bojkotuju posao ne želeći da budu pod zapovjedništvom Kosovske policijske službe posebno nakon proglašenja neovisnosti Kosova 17. februara.

U priopćenju MUP-a Kosova navodi se također da je među Srbima pripadnicima policije sve jače raspoloženje da se vrate na svoja radna mjesta.

"Mi smo svjesni činjenice da su pripadnici Kosovske policijske službe iz srpske zajednice suočeni sa pritiscima vlade u Beogradu i nekih političkih i vjerskih čelnika na Kosovu", stoji u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Kosova.

Za sada nema reakcije Srba pripadnika Kosovske policijske službe na MUP-a Kosova. Do sada se vratilo na posao samo 15 srpskih pripadnika u Kosovskoj policijskoj službi. Srbi pripadnici Kosovske policijske službe koji na sjeveru Kosova koji rade pod zapovijedanjem UNMIK-a rade normalno. U ukupnoj strukturi Kosovske policijske službe, srpski pripadnici čine 10 posto.