Regija
0

Suđenje Ceci Ražnatović odgođeno jer "ne može da stoji na nogama"

FENA
Ceca Ražnatović
Ceca Ražnatović
Suđenje folk pjevačici Svetlani Ceci Ražnatović i njenom zetu Predragu Ocokoljiću zbog optužbi da su prijetili direktoru FK "Mladi proleter" Aleksandru Olareviću 2007. godine odgođeno je danas u Prvom osnovnom sudu za 25. novembar zbog izostanka Ražnatovićeve.

Njen branilac Goran Petronijević rekao je sudu da se Ražnatovićeva ne osjeća dobro, da osjeća malaksalost i da ne može da stoji na nogama te da je zbog toga smještena u jednu medicinsku ustanovu.

Sud je naložio Ražnatovićevoj odbrani da mu dostavi medicinsku dokumentaciju o razlogu izostanka, prenio je Tanjug.

Na današnjem suđenju Ražnatovićeva i Ocokoljić trebalo je da se izjasne o preciziranoj optužnici protiv njih u pogledu činjeničnog stanja.

Tužilaštvo u optužnici nije mijenjalo kvalifikaciju krivičnog djela tako da se Ražnatovićeva i Ocokoljić i dalje terete za krivično djelo nasilničko ponašanje, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Krajem marta tužilaštvo je odbilo njihov prijedlog da se slučaj riješe oportunitetom, odnosno da odustane od optužbi i da im odredi visinu novčanog iznosa koji bi trebalo da uplate u humanitarne svrhe.

Ražnatovićka i Ocokoljić su na početku suđenja u decembru 2011. godine negirali da su prijetili Olareviću i da je između njih došlo do bilo kakvog fizičkog obračuna.

Olarević je rekao da ne želi da krivično goni pjevačicu i da ne želi odštetu za "lake tjelesne povrede", koje tvrdi da je zadobio od Ocokoljićevog šamara ističući da mu je žao što je do incidenta ikada došlo.

Optužnim prijedlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva, folk pjevačici i Ocokoljiću se na teret stavlja da su 18. juna 2007. godine, ispred upravne zgrade FK "Mladi proleter", grubo vrijeđali, a potom i nanijeli lake tjelesne povrede Olareviću, direktoru kluba.

Ražnatovićeva je u februaru 2012. odslužila kaznu od godinu dana kućnog zatvora na koju je bila osuđena zbog protivpravnog prisvajanja dijela novca od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove dok je bila predsjednik tog kluba 2000. godine, i nedozvoljenog držanja 11 pištolja.

U oktobru joj se nastavlja suđenje po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine koji tvrdi da mu pjevačica duguje 116.000 eura, koje je pozajmio njenom pokojnom suprugu Željku Ražnatoviću Arkanu. Pjevačica je takođe pozvana da 23. septembra svjedoči na suđenju Luki Bojoviću koje će se održati u Okružnom zatvoru.