Regija
574

Stravičan zločin u Srbiji: Ubio 13 komšija, među kojima i jednu bebu

SRNA
Foto: Blic
Foto: Blic
Ljubiša Bogdanović (60) u mjestu Velika Ivanča u Srbiji ubio je na spavanju 13 ljudi, među kojima šest muškaraca, šest žena i jednu bebu, javlja Blic.

U svojoj kući je prvo pucnjem u glavu ubio sina Branka i pucao u ženu Javorku. Potom je izašao iz kuće i krenuo u smrtonosni pohod u kom je napravio masakr u četiri komšijske kuće. U kući porodice Stekić usmrtio je svekrvu i snahu, Danicu i Draganu, a potom u kući porodice Despotović ubio je Mikaila i Milenu, njihovog unuka Gorana Despotovića, njegovu devetnaestogodišnju suprugu Jovanu i njihovog dvogodišnjeg sina. U sljedećoj kući, kući porodice Mijailović, ubio je bračni par Velju i Olgu, a potom u kući porodice Ješić ubio majku i sina, Ljubinu i Miloša. Masakr se dogodio jutros oko 5 sati.

Bogdanović je potom pokušao da ubije i sebe, a u ovom trenutku on i njegova supruga daju osnovne znake života i u teškom su stanju.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović rekao je da su sve žrtve ubijene na spavanju.

"To su seoska domaćinstva i većina kuća je bilo otključana", objasnio je novinarima.

Šokirane komšije kažu da je starac bio miran čovjek, a policija otkriva da nije imao dosije. Beogradski mediji navode da je počinilac izvršio ubistva pištoljem za koji je imao dozvolu, kao i da je bio na ratištu u Slavoniji 90-ih godina prošlog vijeka.

Još se ne može reći šta je motiv ovog užasnog zločina.