Regija
131

Stranka sa izmišljenim kandidatom u Mladenovcu osvojila 13 mandata

Klix.ba
Stranka pod nazivom "Beli - Samo jako", koja se na proteklim izborima u Srbiji predstavila pod sloganom "Sarmu Probo Nisi" (SPN), na izborima u Mladenovcu osvojila je čak 13 mandata, odnosno koliko DS, SPS i LDP nemaju zajedno u ovom gradu.

Sve je počelo kao parodija, nekoliko "entuzijasta" osnovalo je političku partiju, svom kandidatu nadjenuli su izmišljeno ime Ljubiša Preletačević, a onda napravili nevjerovatan uspjeh na izborima, piše beogradski Kurir.

Ni sanjali nisu da će se sve završiti sa 13 osvojenih mandata, odnosno koliko DS, SPS i LDP nemaju zajedno u ovom gradu. Po broju osvojenih glasova su bili odmah iza SNS-a, a u pojedinim selima su bili drugi, što, kako kažu, smatraju svojim velikim uspjehom.

Na listi su bili pod rednim brojem sedam, pod nazivom "Beli - Samo jako". Na društvenim mrežama su postali pravi heroji - čestitke "pljušte sa svih strana...

"Htio bih da se zahvalim mojim Mladenovčanima na ovolikom odzivu. Iskreno, nismo očekivali da ćemo imati ovoliko glasova, ali ovo je abnormalna cifra. Zato smo zahvalni do besvijesti svim našim dragim građanima što su pokazali da još postoji atom snage u ovom malom mjestu. I da može uvijek biti bolje, a mi smo ti koji ćemo da vam pomognemo. Zato nas pratite i samo jako", izjavio je kandidat ove stranke Ljubiša Preletačević.

Interesantno je da je ova stranka osnovana prije samo 38 dana. Izborne rezultate su slavili uz vatromet, alkohol i žurku do sitnih sati.