Regija
0

Stojan Župljanin tvrdi da se zove Branislav Vukadin

FENA
Stojan Župljanin, desno
Stojan Župljanin, desno
Uhapšeni haški bjegunac Stojan Župljanin negirao je taj identitet i predstavio se kao Branislav Vukadin, izjavio je u srijedu uvečer advokat Igor Pantelić, koji je po službenoj dužnosti određen Župljaninu.

Pantelić je prenio da su Župljaninu uzeti otisci prstiju, kao i krv koja će biti poslana na DNK analizu, a u toku sutrašnjeg dana bi trebalo da stignu rezultati analize.

Pantelić je novinarima ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu rekao da se "ta osoba" istražnom sudiji predstavila kao Branislav Vukadin i da je on, kao branilac po službenoj dužnosti, s njim obavio razgovor i "ta se osoba i njemu tako predstavila".

Pantelić je potvrdio da je prisustvovao uzimanju otisaka prstiju i krvi za DNK analizu, koje je uradio pripadnik MUP-a i prenio da je istražni sudija izdao naredbu da se ti uzorci ispitaju radi utvrđivanja identiteta.

Advokat očekuje da u toku sutrašnjeg dana budu završene analize i da će se znati nesporni identitet osobe koja negira da je Župljanin, prenio je Tanjug.

Bosanski Srbin Stojan Župljanin (57), jedan od četiri haška bjegunca, uhapšen je u srijedu oko 12.30 sati u okolini Beograda i priveden istražnom sudiji Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu.

Od osoba koje je optužio Haški sud u bijegu su još Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Goran Hadžić.