Regija
0

Stanje u Makedoniji se normalizuje: Sva sela dobila električnu energiju

Anadolija
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nakon što je zbog snježnih padavina, koje su proteklih dana zahvatile Makedoniju, onemogućen saobraćaj u pravcu više sela koja su ostala bez električne energije, stanje u ovoj zemlji se polako normalizuje, javlja Anadolija.

Direktor makedonskog Ureda za zaštitu i spašavanje Šaban Saliu rekao je u Skoplju kako je posljednjih sedam dana na terenu u intervencijama učestvovalo 18 radnih mašina kao i 14 kamiona te da je u akcijama spašeno devet osoba, među kojima četvoro djece i jedan starac. 

 Saliu je dodao da je stanje na putevima širom Makedonije normalizovano osim u pet sela gdje još uvijek traju radovi na čišćenju puteva, te da će u najkraćem roku biti pušteni u saobraćaj. 

U vezi sa stanjem sela koja su zbog snježnih padavina ostala bez napajanja električnom energijom, član Upravnog odbora energetske kompanije EVN Igor Gievski kazao je kako od sinoć u Makedoniji nema sela bez električne energije. 

On je upozorio kako bi u pojedinim dijelovima zemlje u narednom periodu moglo doći do mjestimičnog nestanka električne energije.