Srbi nezadovoljni
0

Srpsko nacionalno vijeće traži smjenu Stefanovića

SRNA
Borislav Stefanović
Borislav Stefanović
Srpsko nacionalno vijeće sjevernog Kosova i Metohije zatražilo je danas smjenu šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića zbog, kako je navedeno, štete koju je nanio Srbima na Kosmetu

"S obzirom na činjenicu da je prihvatanjem carinskog pečata Kosova ugrozio naše vitalne interese, oduzeo nam slobodu i odvojio nas od države Srbije mora da ode sa toga mesta", rekao je predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća sjevernog Kosova i Metohije Milan Ivanović.

   On je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici kritikovao državnu politiku koju aktuelno rukovodstvo Srbije vodi prema svojoj južnoj pokrajini, kao i posljednje poteze i izjave predsjednika Srbije Borisa Tadića u vezi sa situacijom na Kosovu, koje je protumačio kao dijelom predizborne kampanje.

   Ivanović je pozvao potpredsjednika Vlade Srbije Ivicu Dačića da se založi da Vlada Srbije zatraži od ruske Vlade i Ambasade da se na Kosovo vrati ruska vojska u sastavu snaga KFOR-a.

   "Očekujemo od Dačića da napusti vlast s obzirom da je jasno ocenio da se vodila licemerna politika prema Kosovu, čime bi potvrdio svoje stavove i opredeljenja, a mi bili sigurni da ovo nisu samo njegovi predizborni stavovi", rekao je Ivanović.