Afera "Citostatik"
0

Srbijanski doktori orgijali sa pjevačicama i manekenkama

Sarajevo-x.com
Praćenje korumpiranih doktora i farmaceuta u Beogradu, na čelu sa doktorom Nenadom Borojevićem, direktorom Instituta za onkologiju, zamalo je prekinuto zbog orgijanja u jednom beogradskom stanu, piše "Press".

Akcija "Kraba" bila je ugrožena jer su stanari zgrade u kojoj su razvratni doktori pravili orgije prijavljivali uznemiravanje i tražili intervenciju policije, ali MUP nije smio da interveniše kako ne bi doveo u pitanje hapšenje svih članove kriminalne grupe.

"Komšije su redovno zvale i žalile se da na buku i nesnosnu vrisku iz tog stana. Za jedno veče ili popodne bilo je i po nekoliko poziva. U jednom trenutku ti njihovi pozivi doveli su u pitanje i samu akciju 'Kraba'. Prosto, nismo znali šta da radimo. Bili smo svjesni da je naša zakonska obaveza da pošaljemo policiju na tu adresu, ali s druge strane to bi ugrozilo čitavu akciju, jer je bilo u toku prikupljanje dokaza i planirali smo da sve objekte koji se dovode u vezu sa uhapšenima 'odradimo' prilikom hapšenja", priča sagovornik "Pressa" iz policije.

U "kući razvrata", kako je na vrata napisao ljutiti komšija, nekoliko puta sedmično dolazili su uhapšeni doktori, a zatim i mlade, dotjerane i zgodne djevojke.

Prema riječima komšije, u stan je dolazila poznata pjevačica i nekoliko manekenki. Policija nije objavila imena, jer nema dokaza da se radilo o prostituciji.

Stan u kojem su orgijali napušten je i prazan nakon hapšenja, a komšije su odahnule, jer, kako kažu, više ne moraju djeci zatvarati uši kako ne bi čuli urlike i gadosti. On je bio iznenađen kada je uhapšene prepoznao u novinama.

"Prepoznali smo dvojicu, Borojevića i načelnika pedijatrije Zorana Bekića", rekao je komšija M. T.