Usprotivio se "hajci" na Nikolaidisa
0

Srbijanska vlada smijenila Sretena Ugričića

FENA
Sreten Ugričić
Sreten Ugričić
Vlada je smijenila upravnika Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića, potvrdio je večeras Tanjugu direktor vladine kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.

Vlada je donijela odluku pošto joj je upućen izvještaj Ministarstva kulture povodom slučaja upravnika Narodne biblioteke Ugričića, jednog od potpisnika proglasa Foruma pisaca koji se usprotivio "hajci" na crnogorskog pisca i savjetnika predsjednika crnogorskog parlamenta Andreja Nikolaidisa.

Ugričić je jučer stavio na raspolaganje svoju ostavku i ministru kulture Predragu Markoviću dostavio tražene informacije u vezi sa stavovima iznesenim povodom spornog teksta savjetnika predsjednika crnogorske skupštine Nikolaidisa.

U današnjem izvještaju ministra kulture dostavljenom Vladi Srbije navedeno je da "pitanje eventualnih kadrovskih promjena ne zahtijeva hitnost u okviru ozbiljnih i velikih tema o kojima i vlada odlučuje".

Nikolaidis je nedavno u jednom autorskom tekstu napisao da bi aktiviranje eksploziva u dvorani "Borik" tokom proslave 20 godina Republike Srpske, kojoj su prisustvovali najviši državni zvaničnici Srbije i Republike Srpske, bilo "civilizacijaski iskorak".